Oplevering

Even nog snel wat foto’s maken

Aan het gebouw wordt nog de laatste hand gelegd terwijl wij het meubilair plaatsen. Een project waarbij het van belang was, dat de woningen en dagbesteding duidelijk te onderscheiden waren van elkaar. Zo is er op de gang al te zien waar de blauwe woonkamer, de groene woonkamer en de oranje dagbesteding te vinden is. Dit wordt gedaan door middel van kleurvlakken rond de deuren, een groot gebaar die sfeer en kleur geeft maar tegelijkertijd dient als richtingwijzer voor de ouderen.

De indeling van de woonkamers (groen en blauw) zijn huiselijk vormgegeven waardoor er direct een saamhorigheidsgevoel ontstaat. De kleur binnen de woonkamers varieert in kleurtint en textuur, waardoor deze ook door slechtzienden nog te onderscheiden valt. De verschillende tinten van dezelfde kleurgroep maken de ruimte tot een geheel.

Bij de dagbesteding zijn dezelfde modellen toegepast om de inrichting van het gehele gebouw bij elkaar te betrekken. Er is een snoezelbed ingebouwd in de kast bij het raam, een gewenste plek van de bewoners. De kleur oranje is in tegenstelling tot groen en blauw een wat actievere kleur. Dit sluit goed aan bij de bezigheden van de dagbesteding.

Het is nog niet helemaal in gebruik, maar we konden het niet laten om alvast wat foto’s te plaatsen!

Toegepaste modellen:

Versi

Powerflex

Rome